START
VÄLKOMMEN
AKTUELLT
BUSINESS
PORTRÄTT
ILLUSTRATION
HUS
DAGBOK 2016
MER RUBRIKER
NATUR
KONTAKT/OFFERT
ANLITA FOTOGRAF?
JAG JAN
GÄSTBOK
Några gånger har jag i min annars så positiva verksamhet, råkat ut för nedriga människor, eller om man så vill: Medmänniskor, som känt sig nödsakade att utnyttja mig på ett uselt sätt, rent kostnadsmässigt, men också kränkande, naturligtvis, eftersom de visat upp en fasad, där man inte visat annat än ömsesidigt utbyte.
Att jag här skriver om dem, beror på att jag tycker det är antingen ren kuriosa eller av rent allmänintresse.

Fall nummer ett: `Ett enkelt kejs`, är något som var och en kan råka ut för, om man bedriver verksamhet, så läs det som allmänbildning och var vaksam, även om du tycker att alla avtal är gjorda, trots att du litar på din partner i affärer.
Men de andra är också något att ta lärdom av hoppas jag. Även om man inte alltid kan skydda sig.

Jag lägger inte ut dem för att hämnas (jo, lite), inte för att klaga och beklaga mig, utan för att det är rent fantastiskt, vad man kan råka ut för i Vår Gröna Hage. Att jag fått vara med om ett sådant rötägg, som assistenten på nittiotalet, att bli bestulen av en försvarare och att det ljugs och tros på otroligheter i rätten.

Uppe till höger kan du välja vilket av nedanstående fall.

1. `Ett enkelt Kejs` (Case), sa den unge advokaten, och vi förlorade mot två reklambyråer, som använde mina bilder ett och ett halvt år i helsidesannonser och en 8-sidig broschyr, fulla med bilder för 250 000 kr. De blåljög i rätten inför en enfaldig domare och nämnd. Om det fanns enkla kejs, skulle tingsrätter vara onödiga.

2. Assistenten, som ständigt sög ut vad han kunde, och slutligen `glömde` nycklarna sista dagen - ett fantastiskt rötägg!


( 3. Lundajuristen, som var min kund, stal en kamera, men som gick i fällan, när jag tjuvtestade honom.
) Har jag nu dolt, på hans begäran via en vän till honom.

4. Jag har en störig ding-dong vid dörren. Ibland stänger jag av den - och glömmer sedan sätta på den igen.........


5. Det finns kringresande `firmor` med märkesbilar som Jaguar och BMW, och som ändå bara slipar knivar och borr - men ruinerar sina kunder

6. Fotografen, som skrev fula saker i min gästbok på den populära utställningen - utan att underteckna

7. Tekniska chefen i företaget, som påstår att de är noga med copyright, men där den ena handen inte visste vad den andra gjorde.

8. Brudparet, som älskade mina bilder, beställde, avbeställde hälften, när de var i album, tackkort och förstoringar, och sedan erbjöd hälften av pengarna utan beklagan.

9. Restaurangägaren, som inte vill betala för mina bilder, som han använder. Eftersom han tycker att han gör reklam för mig (utan att ange mitt namn)
Skurkar
Advokatens `enkla kejs..`.
Assistenten, som glömde nyckeln sista dagen
Juristen, som stal en Nikon
Att inte ha ding-dongen på
Firma Karboule
Fotograf med ont uppsåt
Mobila plattformschefen, som hade dubbelmoral
Brudparet, som ställde in i efterhand
Restauranggrobian
Koincidenser
Insändare & Dikter